Українцям пояснили, як отримати повну суму субсидії.

Субсидія в Україні: як отримати повну суму
Субсидія в Україні: як отримати повну суму

Субсидії на опалювальний сезон: наступні кроки та деталі

Українцям потрібно подати документи до кінця листопада, щоб отримати субсидію на весь опалювальний сезон. Якщо заявку подати після 1 грудня, то нарахують субсидію лише з місяця подання документів.

З 1 жовтня починається нарахування субсидій на опалювальний період в Україні, й цей процес має свої особливості.

Ураховуючи зростання загальної вартості комунальних послуг, сума субсидій на цей сезон буде більшою, аніж у попередні роки. Але важливо знати, що є лише два місяці для подачі заявки на отримання субсидії на весь опалювальний сезон.

Субсидія нараховується індивідуально для кожного домогосподарства залежно від його фінансового стану та витрат на комунальні послуги. При цьому оплата за опалення є однією з ключових складових субсидії на осінньо-зимовий період.

Нарахування субсидій на опалювальний сезон

На опалювальний сезон субсидію нараховують лише за 15 днів жовтня. Це означає, що навіть якщо опалення у вашому місті почалося пізніше, субсидію все одно нарахують на півмісяця.

Субсидію за жовтень отримувачі побачать на своїх рахунках у листопаді.

Деталі подачі документів на субсидію

Тим, хто вперше подає заявку на субсидію, потрібно подати документи до кінця листопада. Якщо подати документи після 1 грудня, субсидію нарахують лише з місяця подання заявки.

Не всім потрібно подавати нові документи на субсидію. Однак у деяких випадках подача документів є обов'язковою.

Подати заявку на субсидію можна онлайн через веб-портал Пенсійного фонду України, особисто у відділенні Пенсійного фонду або через поштові відправлення.

Джерело: OBOZ.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua