Українцям порівняли ціни на свинину на ринку та в супермаркетах.

Ціни на свинину у супермаркетах та на ринках
Ціни на свинину у супермаркетах та на ринках

Свинина на ринку "Столичний" дешевша за ціною, ніж у супермаркетах

Українці часто споживають свинину, тому важливо знати, де вигідно придбати цей продукт харчування. Портал "Хвиля" провів аналіз вартості свинини на ринку "Столичний" і у великих супермаркетах, щоб з'ясувати, де її можна купити дешевше.

Згідно з даними аналізу, на ринку "Столичний" свиняча лопатка коштує від 130 до 140 грн за кілограм. Ціна на неї в супермаркетах набагато вища - середня ціна складає 171,20 грн за кг. Таким чином, ринок виграє, бо ціна на свинячу лопатку там виявляється на 31-41 грн нижчою.

Ціни на свинину та сало: [вставка зображення]

Ціни на свинячі ребра практично однакові на ринку і в супермаркетах, коливаються від 175 до 185 грн за кг. Середня ціна на ребра в обох місцях складає 174,63 грн за кг.

У випадку з свинячим ошийком різниця між ринком і супермаркетами становить більше. На ринку ціни коливаються від 215 до 240 грн за кг, тоді як у супермаркетах середня ціна складає 274,70 грн за кг. Відповідно, ринок пропонує ошийок на 34-59 грн дешевше.

[вставка зображення]

Загалом, ціни на свинину на ринку "Столичний" дещо нижчі, ніж у супермаркетах. Але варто зазначити, що різниця в цінах залежить від частини туші свинини.

Раніше ми вже розглядали, де вигідніше купувати картоплю - на ринку чи в супермаркеті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua