Українцям у Німеччині назвали найдорожчі для життя міста.

Неаполь, Берлін, Цюріх, Стокгольм, Париж, Вена
Неаполь, Берлін, Цюріх, Стокгольм, Париж, Вена

Вартість життя у різних регіонах Німеччини

Інститут німецької економіки в Кельні та державний інститут містобудування BBSR у Бонні провели дослідження, щоб вивчити вартість життя у різних регіонах Німеччини. Виявилося, що вартість життя в країні рівномірна, з невеликими відмінностями між містом і селом, що відрізняє Німеччину від багатьох інших країн.

Найбільша різниця спостерігається в витратах на житло. У окремих сільських регіонах вартість життя на 10% нижча за середню по країні, а в Мюнхені - на 24% вище. За квадратний метр орендованої квартири в Мюнхені доводиться заплатити на 81% більше, ніж по всій країні.

Берлін, незважаючи на свій статус столиці, займає 29-е місце в списку найдорожчих міст Німеччини, де вартість життя вища на 6,4% від середнього рівня. Це пов'язано з нижчими цінами у Східному Берліні.

Мюнхен залишається найдорожчим містом Німеччини.

У Східній Німеччині загальна вартість життя на 4% нижча, ніж на Заході. Проте, у Потсдамі ціни є найвищими серед великих міст Східної Німеччини, де вартість життя перевищує середню по країні на 7,5%.

Дослідження також показало, що в сільській місцевості вартість життя в середньому на 3,5% нижча, а в малонаселених регіонах - на 5% менше. Проте, різниця не є настільки значною, як можна було б очікувати.

Експерти відзначають, що ціни на більшість товарів, таких як меблі, одяг та продукти харчування, практично однакові по всій країні. Це пояснюється політикою великих торгових мереж і дискаунтерів, які не мають різниці в цінах по регіонах. Крім того, висока інфляція минулого року привела до рівномірного підвищення цін по всій країні без суттєвих регіональних відмінностей.

Основний фактор, що впливає на вартість життя в різних частинах Німеччини, - це вартість орендованого житла.

Отже, єдиний ефективний спосіб суттєво знизити витрати - переїхати в регіон з нижчими цінами на житло.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua