Українці взяли понад 15 тисяч ваучерів на навчання: які професії обрали.

Українські студенти з книгами та комп'ютером
Українські студенти з книгами та комп'ютером

Держава виділила 114 млн грн на навчання 15,6 тисяч українців у нових професіях

Міністерство економіки повідомляє, що вже 15,6 тисяч українців отримали ваучер на навчання з нової професії або спеціальності, або ж підвищили свої професійні навички за рахунок державних коштів. Загалом, держава витратила 114 млн грн на навчання цих людей.

Найпопулярнішими напрямками навчання за ваучерами у цьому році є медсестринство (2951 ваучер), психологія (1861), дошкільна освіта (778), медицина (420), кухар (1516), водій (1148), тракторист (542) та кондитер (380).

За ваучером можна навчатися у 124 професіях та спеціальностях у різних сферах, таких як ІТ-технології, будівництво, транспорт, освіта, медицина, сільське господарство та соціальне обслуговування. Вибір професії, навчального закладу та форми навчання (денна, заочна або дистанційна) залежить від особистого вибору кожної людини. Навчання проводять у відповідних навчальних закладах та на підприємствах з дозволом на цю діяльність.

Ваучер дає змогу безкоштовно отримати навчання у навчальних закладах або у роботодавців в рамках переліку професій та спеціальностей, затверджених Міністерством економіки. Сума ваучера не може перевищувати 30 280 грн. Якщо вартість навчання більша за цю суму, людина або роботодавець повинні доплатити різницю.

Отримати ваучер можуть лише громадяни певних категорій, які мають професійну або вищу освіту, не є безробітними і не отримували навчання за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття останні 3 роки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua