Українці заощаджують електроенергію і підтримують розвиток альтернативної енергетики – опитування.

Електроенергія та альтернативна енергетика в Україні
Електроенергія та альтернативна енергетика в Україні

Згідно соціологічного опитування "Рейтинг", більшість українців (96%) ставляться економно до використання електроенергії. Зокрема, 74% завжди намагаються заощаджувати світло, 22% - час від часу, а 4% не роблять цього.

Більшість опитаних (83%) підтримує ідею грошової компенсації за економію електроенергії, як механізм стимулювання. Натомість, 15% вважають цю ініціативу зайвою.

За результатами опитування, 93% респондентів завжди вчасно оплачують рахунки за електроенергію, 6% - час від часу, і тільки 1% не оплачують їх вчасно.

Близько 90% учасників опитування планують провести зимовий період в своєму постійному місці проживання, тоді як 10% планують змінити місце проживання. Особливо бажають переселитися молодь та мешканці Сходу.

95% опитаних підтримують ідею збільшення виробництва електроенергії з альтернативних джерел, таких як сонячні та вітрові електростанції.

Майже 80% респондентів вважають розвиток атомної енергетики необхідним. Зокрема, 38% однозначно вважають його необхідним, 40% скоріше необхідним. Проте, 12% вбачають його скоріше непотрібним, а 5% однозначно непотрібним.

Будівництво атомних блоків на Хмельницькій АЕС позитивно ставиться майже 80% опитаних, проти цієї ініціативи виступають 17%. Зокрема, молодь та мешканці східних областей найбільше підтримують цю ідею.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua