Українців на окупованих територіях перестали обслуговувати у лікарнях – Центр нацспротиву.

У лікарнях на окупованих територіях відмовились обслуговувати українців
У лікарнях на окупованих територіях відмовились обслуговувати українців

Скрутна ситуація з медичним обслуговуванням на тимчасово окупованих територіях сходу України

Центр національного спротиву повідомляє, що місцеві лікарні на тимчасово окупованих територіях сходу України відмовляються приймати громадян для надання медичної допомоги. Причиною такої ситуації є те, що лікарні зосереджені на лікуванні поранених військових. Таким чином, мирні жителі самотужки шукають лікарні, де їх приймуть.

Ця проблема створює додаткові труднощі для мирних жителів, які вже потерпають від нестачі ресурсів та медичного забезпечення через окупацію. Гуманітарна криза в регіоні поглиблюється, а основні права людини на медичну допомогу порушуються.

«Таким чином ворог не виконує основну вимогу міжнародного права до окупантів – забезпечення життєдіяльності регіону, а також розміщує військових в військових цивільних лікарнях», – повідомляє Центр національного спротиву.

Така ситуація є наслідком захоплення Покровського району та просування окупантів біля інших населених пунктів Донеччини. Крім того, російські війська планують перерізати логістичні шляхи до східного фронту на півдні України.

Міністерство охорони здоров'я отримало багато скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій і планує їх реформу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua