Українські банки зафіксували приплив коштів клієнтів - НБУ.

Клієнти перекладають гроші в українські банки
Клієнти перекладають гроші в українські банки

Банки зафіксували приплив коштів клієнтів - НБУ

Національний банк України повідомив, що банки зафіксували приплив коштів клієнтів. Цю інформацію підтверджують результати щоквартального опитування НБУ щодо банківського фондування.

Згідно з даними НБУ, у другому кварталі зросли обсяги коштів як у домогосподарств, так і в корпорацій, а також в оптовому фондуванні. Фінансові установи прогнозують подальше зростання, за винятком оптового фондування, обсяги якого зменшаться.

Зазначено, що середня вартість фондування в другому кварталі продовжує знижуватися. Про це повідомляє найбільша частка респондентів у всю історію опитувань з другого кварталу 2021 року. Зниження буде тривати і в наступному кварталі.

Крім того, частка фондування в валюті знизилася і, за прогнозами банків, буде знижуватися й надалі. Строк фондування трохи скорочується вже третій квартал поспіль, але число фінансових установ, які про це повідомляють у другому кварталі, менше, ніж раніше.

Також загальний обсяг капіталу банків протягом останніх 12 місяців збільшився. Три чверті опитаних очікують збереження такої тенденції.

Прибутковість залишається визначальним фактором збільшення обсягу капіталу найближчим часом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua