Українські десантники затрофеїли сім російських танків на Курщині (відео).

Українські десантники підбили російські танки
Українські десантники підбили російські танки

Українські десантники у Курській області вже затрофеїли сім російських танків, зокрема новітній Т-90М. Про це повідомили Десантно-штурмові війська ЗСУ на своєму телеграм-каналі.

80-я окрема десантно-штурмова Галицька бригада затрофеїли новітній Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ та два танки Т-72.

Один з військовослужбовців, Богдан, зазначив: "Я завжди мріяв затрофеїти російський танк". Він разом з побратимами та представниками СБУ захопили декілька нових Т-80 БВМ на околицях міста Суджа в перші дні боїв на Курщині.
Офіцер-танкіст Дмитро заявив, що захоплені панцерники стануть поповненням і підсилять танковий кулак львівських десантників у майбутніх боях із росіянами.

Реакція НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше відреагував на наступ України на території Росії і заявив, що операція ЗСУ у Курській області є законною.

У Курській області Сили оборони України просунулися до 2 км та взяли під контроль 5 кв. км територій. Залишається складна, але контрольована ситуація на решті напрямків.

Влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на вторгнення ЗСУ в Курську область.

За оцінками Інституту вивчення війни, просування ЗСУ в Курській області уповільнилося, але українські військові намагаються утримати контроль над районами, які вже взяли під свій контроль.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua