Українські пілоти проходять підготовку на літаках F-16 в Румунії – Умєров.

Пілоти навчаються на літаках F-16
Пілоти навчаються на літаках F-16

Українські пілоти навчаються на літаках F16 у Румунії

Група українських пілотів зараз отримують навчання на літаках F16 у Румунії. Інформацію про це надав міністр оборони Рустем Умєров.

Провів плідну телефонну розмову з міністром оборони Румунії Анджелом Тилваром. Ключова тема – посилення захисту українського неба від російських ракет і дронів. Незабаром Україна отримає від румунських партнерів нову систему протиповітряної оборони Patriot. F-16 в українському небі теж стане більше: група наших пілотів вже проходить навчання в Румунії

Раніше стало відомо, що Україна потребує щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб конкурувати з Росією в небі.

Президент Володимир Зеленський подякував союзникам за нові системи Patriot, але зазначив, що їх недостатньо, на що вказує остання атака Росії на Київ, який вважався захищеним.

Раніше була інформація, що адміністрація президента США Джо Байдена відхилила пропозицію військових про відправку американських підрядників до України для обслуговування західної військової техніки, зокрема винищувачів F-16.

За джерелами, відмову спровокували побоювання з приводу безпеки. З появою F-16 в Україні, обговорення про відправку американських цивільних осіб до нашої країни стали критичнішими. Розвідка висловила стурбованість стосовно можливого нападу Росії на американських підрядників в Україні.

Тим часом, у США сподіваються, що європейські країни візьмуть на себе більшу частину, а в кращому випадку, всю відповідальність за обслуговування F-16.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua