Українські військові на Донбасі застосовують тактику відступу .

Українські військові на Донбасі
Українські військові на Донбасі

За інформацією видання The New York Times, українські війська вирішили залишити місто Вугледар, але це не свідчить про поразку. Така тактика входить в стратегію виснаження російських сил. Україна використовує тактику "розмінування простору на російські втрати", коли вона поступово відступає, але завдає максимальних втрат противнику. Це допомагає знизити втрати української армії й виснажити російські сили. Основна мета полягає у знесиленні ворога, а не утриманні територій, зазначив військовий аналітик Микола Бєлєсков.

Протягом літа російські війська кілька разів атакували українські позиції, проте зазнали значних втрат. Українські командири, зокрема Олександр Солонько з 411-го безпілотного батальйону, наголосили, що відступ - це розумне рішення для збереження життя солдатів.

Внаслідок виснаження ресурсів Росії через постійні наступи російських військ, ситуація на Донбасі загострилась. Російські сили зуміли просунутися, але щоб повністю контролювати Донбас, їм потрібно захопити ще багато території.

Успіх війни вимірюється втратами

Військовий аналітик Франц-Штефан Гаді підкреслив, що успіх у цій війні не вимірюється контролем окремих міст, а кількістю втрат, які зазнають обидві сторони у боях.

На початку жовтня було повідомлено, що російська армія окупувала Вугледар. За даними ISW, українські сили провели запланований відхід з міста, щоб уникнути оточення. Військові розповіли, що головна мета полягала у збереженні особового складу та техніки для майбутніх дій.

Пресофіцер 72-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ Арсеній Приліпка зазначив, що евакуація поранених була складною, але відступ з міста допоміг мінімізувати втрати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua