Український документальний фільм позмагається на Варшавському кінофестивалі.

Український документальний фільм Варшавський кінофестиваль
Український документальний фільм Варшавський кінофестиваль

Українська режисерка Марина Ткачук заявила, що її документальний фільм "Сімейний альбом" буде мати світову прем'єру на Варшавському міжнародному кінофестивалі 13 жовтня 2024 року. Фільм виставлено в секції Documentary Competition. Про це режисерка повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Стрічка розповідає про паралелі між Голодомором та війною в Україні.

"В основу нашої стрічки лягла неймовірна історія британської фотохудожниці Самари Пірс та її прадіда - австрійського інженера Александра Вінербергера, який був свідком Голодомору в Харкові в 1933 році і зробив ключові фотографії про штучний голод в Україні. Дізнавшись про історію свого прадіда, Самара змінила своє уявлення про свою творчу кар'єру: вона закохалася в Україну й вирішила зробити свої фотографії про війну. Цим вона хоче показати, що геноцид українців триває", - розповіла Марина Ткачук.

Фільм "Сімейний альбом" став переможцем мистецького конкурсу від державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" і отримав державну підтримку у кіновиробництві, а також став партнером Музею Голодомору.

Торонто міжнародний кінофестиваль включив до своєї програми фільм "Росіяни на війні" російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, незважаючи на протести української громади й дипломатів. Раніше цей фільм був представлений на Венеційському кінофестивалі.

Український Оскарівський комітет обрав фільм "Ля Палісіада" режисера Філіпа Сотниченка як українського претендента на 97-у премію "Оскар" в категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua