Український виробник дронів Skyeton запускає фабрику у Словаччині.

Виробництво дронів в Словаччині
Виробництво дронів в Словаччині

Українська компанія Skyeton розпочала роботу на новій фабриці в Словаччині після залучення інвестицій у розмірі 3,5 мільйона доларів. За даними Defence Industry Europe, системи Raybird, які виробляє Skyeton, мають ціну 1,2 мільйона доларів та обладнані безпілотниками, наземною станцією управління, антенною системою та іншими компонентами, що дозволяють вони можуть літати до 28 годин, пролітати 2500 км і підійматися на висоту до 4500 метрів.

Raybird від Skyeton є одним з небагатьох безпілотників світу з такими можливостями. Однак він є більш економічно вигідним, ніж його конкуренти.

У період з лютого 2022 по травень 2024 року Skyeton отримала замовлення на понад 75 розвідувальних систем від українських збройних сил. Виробництво на новій фабриці в Словаччині розпочалося навесні 2024 року. Після закінчення інвестиційного раунду планується збільшення потужності фабрики в чотири рази.

Засновник Skyeton, Олександр Степура, заявив, що інвестиції в нову словацьку фабрику становлять 3,5 мільйона доларів.

Українська фабрика Skyeton здатна виробляти близько 100 систем на рік, тоді як потреба військ становить щонайменше 140 систем на рік. Новий завод в Словаччині допомагає компанії зрівнятися з попитом і надає стратегічну перевагу. У відмінність від України, де діє воєнний стан і обмежується експорт Raybird, в Словаччині таких обмежень немає. Це відкриває можливості для Skyeton на світовому ринку та розширення клієнтської бази.

Завдяки новому заводу в Словаччині компанія Skyeton може збільшити свою виробничу потужність і задовольнити попит на передові розвідувальні безпілотники як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

Джерело: Еспресо

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua