Укренерго рекомендує: як споживати електроенергію для уникнення відключень.

Рекомендації по енергозбереженню в Україні
Рекомендації по енергозбереженню в Україні

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 30 липня 2024 року був першим днем у липні без відключень електроенергії. Протягом серпня-жовтня очікується збільшення кількості таких днів або обмеження лише ввечері, якщо не буде масованих атак.

Збільшення виробництва енергії після ремонту двох блоків на атомних станціях та зниження споживання через похолодання призвели до покращення ситуації.

Найбільш сприятливу ситуацію в енергосистемі спостерігається з 11:00 до 15:00, коли сонячні електростанції ефективно працюють. Вранці та ввечері збільшується споживання енергії.

Укренерго рекомендує перенести використання потужних електроприладів на період з 11:00 до 15:00 щодня, щоб зменшити навантаження на енергосистему та продовжити період без відключень.

Компанія попереджає, що ситуація може змінюватися через російські атаки та погодні умови. Ремонтні бригади готують електростанції до зими.

Укренерго наголошує, що від ощадливого використання електроенергії залежить проходження наступного опалювального періоду.

Глава Укренерго терміново звернувся до українців щодо стану енергосистеми.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua