«Укрпошта» презентувала колекційну поштову марку, присвячену спецпідрозділу Kraken.

Сталева душа спецпідрозділу Kraken
Сталева душа спецпідрозділу Kraken

Компанія "Укрпошта" представила лімітований випуск поштових марок, присвячених підрозділу активних дій Головного управління розвідки Міністерства оборони України Kraken. Цю інформацію повідомляє пресслужба ГУР.

Церемонія спецпогашення марки відбулась 22 жовтня 2024 року в Києві за участі командира спецпідрозділу Kraken з позивним "Альфа", гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, представників Воєнної розвідки України.

На поштових марках зображено спецпризначенця та один із символів Харкова - альтанку-фонтан Дзеркальний струмінь.

Творці поштового набору, випущеного в рамках проекту "Власна марка", наголосили на важливому внеску спецпідрозділу "Kraken" в оборону Харкова та області під час війни з російськими окупантами.

Колекційна марка випущена обмеженим символічним тиражем - 972 екземпляри - стільки днів триває широкомасштабна війна на момент презентації.

Нагадаємо, "Укрпошта" офіційно запустила благодійну поштову марку "Під покровом Богородиці", яка присвячена Дню захисників і захисниць України. За словами гендиректора компанії Ігоря Смілянського, образ на марці створений художником Олександром Охапкіним і відображає глибокий зв'язок воїнів з їхньою духовною покровителькою. Частина коштів від продажу цієї марки будуть спрямовані на підтримку Збройних сил України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua