Уряд Індії назвав «надмірно жорстокою» криміналізацію зґвалтування у шлюбі.

Насилие в браке - неприпустимо
Насилие в браке - неприпустимо

Уряд Індії відмовився визнавати зґвалтування у шлюбі кримінальним злочином, стверджуючи, що цей підхід є "надто жорстким" та "диспропорційним". Це стало ​​першою офіційною заявою уряду щодо скасування виключення зґвалтування у шлюбі.

Уряд пояснив, що хоча чоловік не має права злочиняти проти волі дружини, визнання цього як "зґвалтування" у межах шлюбу вважається дуже суворим заходом.

Індія продовжує бути однією із трьох десятків країн у світі, де заборонено притягати до кримінальної відповідальності зґвалтування дружини у шлюбі, разом з Пакистаном, Афганістаном і Саудівською Аравією.

Багато активістів та організацій за права жінок наголошують, що примусовий секс є зґвалтуванням, незалежно від того, хто його вчиняє. Але уряд Індії, релігійні групи та активісти за права чоловіків виступають проти будь-яких змін до закону. Вони стверджують, що згода на статеві стосунки "передбачається" в шлюбі, і дружина не може відмовитися від них пізніше.

Законопроєкт в Іраку, який пропонує можливість одружити дівчат віком від дев'яти років, спровокував масові протести по всій країні. Активісти стверджують, що це "легалізує зґвалтування дітей". В Іраку вже існує закон, який забороняє шлюби до досягнення 18-річного віку, але виявилося, що 28% іракських дівчат одружуються до повноліття.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua