Уряд назвав кількість спортивних споруд в Україні, знищених у результаті російської агресії.

Спортивні споруди, знищені російською агресією
Спортивні споруди, знищені російською агресією

Україна постраждала через російську агресію: 523 спортивних об'єкти пошкоджено або зруйновано

Кілька сотень спортивних об'єктів в Україні були пошкоджені або повністю зруйновані через російську агресію. О цьому повідомив речник Міністерства молоді та спорту України Сергій Биков під час круглого столу в "Укрінформі".

За його словами, наразі на всій території країни було зафіксовано 523 пошкоджених або зруйнованих спортивних об'єкта, а їхнє число неперервно зростає з прогресуванням російської агресії. Зокрема, Харківський палац спорту став одним із недавно постраждалих об'єктів, на який було випущено шість ракет.

Зараз будувати нові спортивні об'єкти в Україні - неправильне рішення, оскільки країна перебуває в повномасштабній війні. Головним пріоритетом залишається забезпечення безпеки та оборони, оскільки це гарантує наше виживання, зауважив Биков.

Речник також зазначив, що реставрація спортивної інфраструктури вимагатиме затрат понад 300 мільйонів доларів. Проте, він відзначив, що будь-які числові оцінки збитків є маніпулятивними, оскільки може бути кілька підходів до їхнього розрахунку.

Нагадаємо, відомий український паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь загинув під час війни проти російських окупантів.
Раніше у боях за Україну загинув відомий фехтувальник Ростислав Лівач.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua