Уряд східної Лівії планує припинити видобуток і експорт нафти – ЗМІ.

Уряд східної Лівії припиняє видобуток нафти
Уряд східної Лівії припиняє видобуток нафти

Уряд східної частини Лівії, де знаходиться найбільша кількість запасів нафти країни, повідомив, що припинить видобуток і експорт ресурсу, повідомляє Bloomberg.

Нафта марки Brent зросла на 3% до позначки понад 81 долар за барель після заяви східної влади про "форс-мажорні обставини" щодо всіх родовищ, терміналів і нафтових об'єктів.

Компанія Waha Oil Co., яка постачає нафту на найбільший експортний термінал країни - Ес-Сідер, повідомила, що почне поступово скорочувати поставки.

Глибокі політичні розбіжності на сході і заході Лівії, незважаючи на угоду про припинення вогню до 2020 року, часто призводять до боїв і блокад, спрямованих проти головного нафтового ресурсу країни.

Лівія є власницею найбільших відомих покладів нафти в Африці, але видобуток постраждав через десятиліття політичних конфліктів.

Зіткнення між озброєними групами, які підтримують різні угруповання або окремі особи, є поширеною проблемою, що часто призводить до закриття ключових нафтових родовищ, повідомляє агентство.

Минулого місяця країна видобувала приблизно 1,15 мільйона барелів нафти на день, згідно з даними, зібраними агентством Bloomberg.

Натомість найбільше нафтове родовище країни, відоме під назвою Шарара і звідти щодня видобувалося майже 270 000 барелів, припинило роботу. Сіртський басейн на сході країни містить більшу частину нафтових запасів Лівії і чотири нафтоекспортні термінали.

Нагадаємо, що Лівія політично поділена між Сходом і Заходом. Міжнародно визнаний уряд у столиці Триполі не контролює східні території країни.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua