Уряд в Кореї виділить $75 млн, аби ресторатори відмовилися від продажу собачого мʼяса.

Ресторатор заслуговує грошей на боротьбу з торгівлею собачим мʼясом
Ресторатор заслуговує грошей на боротьбу з торгівлею собачим мʼясом

Південна Корея планує викорінити практику їди собачого м'яса до 2027 року

Уряд Південної Кореї планує витратити майже 100 млрд вон ($75 млн) на боротьбу з практикою їди собачого м'яса до 2027 року. Ця ініціатива передбачає надання субсидій фермерам і ресторанам, які займаються продажем собачого м'яса, щоб вони закрили свій бізнес або переключились на іншу діяльність.

У рамках цієї програми фермерам буде запропоновано виплатити до $452 за кожну собаку, яку вони здадуть до прибуткового будинку. Крім того, влада планує знайти нові домівки для понад пів мільйона собак, які вже перебувають в цих притулках.

«Багато хто стурбований, що собак можуть піддати евтаназії або вбити протягом наступних трьох років, однак я можу з упевненістю сказати, що це не входить в наші плани», – заявив заступник міністра сільського господарства Південної Кореї Пак Бом Су.

Споживання собачого м'яса є давньою традицією в Південній Кореї, проте, з часом, воно стало рідкісним, оскільки все більше людей розглядають собак як домашніх улюбленців. Наразі в країні діє понад 1,5 тис. ферм і більше ніж 200 ресторанів, які спеціалізуються на приготуванні собачого м'яса.

За повідомленнями ЗМІ, зменшення попиту на собаче м'ясо свідчить про зміну цінностей суспільства. Навіть президент Південної Кореї Юн Сук Йоля має кількох домашніх улюбленців, зокрема песиків і котів.

Ініціатива Південної Кореї сприймається як важливий крок у визнанні незаконного споживання собачого м'яса та захисту прав тварин. Вона також долучається до інших схожих проектів усього світу, які спрямовані на боротьбу з жорстоким поводженням з тваринами і споживанням їхнього м'яса.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua