Ураган Мілтон обрушився на Флориду: мільйони людей без світла, повідомляється про жертви.

Ураган Мілтон в Флориді: безсвітлеві мільйони та повідомляються про жертви
Ураган Мілтон в Флориді: безсвітлеві мільйони та повідомляються про жертви

Ураган Мілтон обрушився на Флориду

Внаслідок урагану Мілтон, який стихій настиг Флориду в середу ввечері, у четвер вранці стало відомо про значні руйнування. Понад 3,2 мільйона житлових будинків та підприємств залишилися без електроенергії, а рятувальники вже почали операції з усунення наслідків стихії.

Ураган Мілтон увійшов на сушу біля побережжя Сієста-Кі як ураган 3 категорії зі швидкістю вітру 120 миль на годину. Хоча до ранку четверга сила урагану зменшилася до 1 категорії, проте сильні дощі та вітри продовжують загрожувати значній частині півострова.

Особливо руйнівними виявилися торнадо, породжені ураганом. У окрузі Сент-Люсі зібралися дані про кілька загиблих внаслідок торнадо, яке пройшло через пенсійне селище. За словами судового метеоролога Пета Хайленда, в середу Флорида зафіксувала рекордну кількість попереджень про торнадо за один день - понад 120.

У районі затоки Тампа оголошено надзвичайну ситуацію через раптові повені. Прогнозувалось, що рівень води підніметься на 9-13 футів поблизу Сарасоти, що є катастрофічно високим значенням.

За даними на 7 ранку за східним часом, центр урагану знаходився в 10 милях на північний схід від мису Канаверал і рухався у бік Атлантичного океану. Проте загроза повеней ще існує для багатьох районів штату.

Мілтон став третім ураганом, який вдарив Флориду у 2024 році після ураганів Хелен та Деббі. За словами Філіпа Клотцбаха з Університету штату Колорадо, цей рік визнаний одним з найбільш активних ураганних сезонів. Успішно справилася з ураганом команда рятувальників, які закликали мешканців залишатися в укриттях до моменту, коли будуть очищені завали та оцінені шкоди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua