Ураган «Мілтон» у прямому етері. Трансляція зі штату Флорида.

Ураган Мілтон наближається до Флориди
Ураган Мілтон наближається до Флориди

Ураган "Мілтон" досягає узбережжя Флориди, що спричинило евакуацію понад 5,5 млн людей.

Ураган "Мілтон" досяг узбережжя Флориди, що призвело до евакуації понад 5,5 млн людей. Найбільше постраждало центрально-західне узбережжя, зокрема місто Тампа з населенням 3,3 млн осіб. За останні 100 років в цьому регіоні не було таких потужних штормів.

Мілтон - найсильніший ураган в Мексиканській затоці з 2005 року. Ця евакуаційна операція вважається однією з найбільших в історії штату.

Ураган також спровокував серію торнадо та призвів до відключення електроенергії у понад 1 млн будинків. Внаслідок тривалих дощів, місто Сент-Петерсбург зазнало за трійгодинний період більше 23 сантиметрів опадів, що є надзвичайною кількістю для трьох місяців.

Прогнозується, що сильні зливи можуть призвести до повеней в регіонах навколо річок та озер. Враховуючи те, що ураган має третю категорію, існує небезпека для життя через потопи, сильні дощі та вітри.

Губернатор Флориди повідомив про 19 торнадо в штаті та близько 116 попереджень. Прибережні громади також зазнають небезпеки через сильні штормові хвилі.

Президент США Джо Байден вирішив відкласти свій візит до Німеччини через наближення урагану до США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua