В Індії 219 важкоатлетів знялися зі змагань, бо дізналися про приїзд допінг-офіцерів.

219 важкоатлетів знялися з змагань
219 важкоатлетів знялися з змагань

Понад 200 спортсменів відмовилися від участі у змаганнях з важкої атлетики в Індії через антидопінгову перевірку

Збірна Індії у важкій атлетиці зазнала великих втрат на чемпіонаті, який проходив у місті Модінагар. За повідомленням Amar Ujala, 219 спортсменів відмовилися від участі через надходження співробітників антидопінгової агенції, які планували провести допінг-контроль.

Із початково заявлених 519 спортсменів, 219 відмовилися від змагань через несподіване оголошення про проведення допінг-контролю перед стартом змагань.

Варто відзначити, що в Індії зазвичай не проводиться допінг-тестування на місцевих чемпіонатах.

Під час змагань відбулися раптові втрати учасників у різних вагових категоріях. У деяких випадках змагання проходили без участі спортсменів або залучалося лише один-два учасники.

Схожа ситуація виникла раніше на молодіжному чемпіонаті з легкої атлетики

У 2023 році молодіжний чемпіонат з легкої атлетики у Делі також потрапив у скандал через антидопінгову перевірку. Перед фінальним забігом на 100 метрів серед чоловіків дошкільна допінгова комісія прибула та 7 з 8 учасників вирішили знятися зі змагань.

Лише один спортсмен, Лаліт Кумар, залишився на старті, але його також пройшли допінг-тестування і виявили заборонену речовину дростанолон, яка сприяє швидкому обміну речовин. За це його дискваліфікували на 4 роки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua