В Індії батьки віддають дітей у «школи злодійства»: там вони вчаться красти на весіллях .

Батьки віддають дітей в школу злодіяства
Батьки віддають дітей в школу злодіяства

У Індії навчають дітей красти коштовності на весіллях

У Індії діє мережа платних "злодійських шкіл", де неповнолітніх вчать викрадати коштовності під час весіль у багатих людей. Про це повідомляє індійське ЗМІ, зазначає South China Morning Post.

Батьки відправляють своїх дітей у віці 12-13 років до таких шкіл, де вони навчаються під керівництвом злочинних груп. Навчальна програма включає кишенькові крадіжки, викрадення сумок, уникнення поліції, азартні ігри та продаж алкоголю. Це навчання коштує від 200 тис. до 300 тис. рупій ($2400 – 3600).

В інших школах навчають дітей з бідних сімей, як впливати на заможне середовище та красти коштовності на розкішних весіллях. Після року навчання підлітки можуть заробляти в 5-6 разів більше, ніж коштує саме навчання, і батьки отримують річну плату від 300 тис. до 500 тис. рупій з боку злочинних ватажків.

Поліція повідомляє, що понад 300 дітей, які пройшли навчання у цих школах, брали участь у весільних крадіжках по всій країні. У серпні, під час одного весілля в Джайпурі, злодій вкрав коштовності на 15 млн рупій ($180 тис.) і 100 тис. рупій готівкою. В березні випускник школи злодіїв викрав сумку з коштовностями на весіллі в Гургаоні.

Інспектор поліції Рамкумар Бхагат зазначив, що через те, що багато злочинців неповнолітні, полягати з ними боротьбу стає "надзвичайно складно" для правоохоронців.

У Індії за крадіжку можна отримати до 7 років ув'язнення, проте система покарань для неповнолітніх м'якша. Вона більше акцентується на перевихованні замість покарання. Крім того, місцеві жителі часто приховують молодих злочинців.

З іншого боку, у Римі був арештований злочинець, який під час пограбування квартири розпочав читати книгу про грецьку міфологію. Цей 38-річний італієць проник у будинок в елітному районі Праті через балкон, а потім відволікся на книгу, яка лежала на тумбочці біля ліжка.

Раніше в Італії був оштрафований 19-річний український турист за те, що він залишив своє підпис на стіні Колізею.

Для мешканців Індії зростає доступність подорожей завдяки поширенню середнього класу та розширенню бюджетних авіарейсів. Це стає причиною збільшення числа туристичних поїздок та витрат на них.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua