В Instagram з’являться нетипові акаунти.

Нові акаунти на Instagram
Нові акаунти на Instagram

Соціальна мережа Instagram представить підліткові акаунти для користувачів молодше 18 років. Ці облікові записи матимуть високий рівень захисту і будуть за замовчуванням приватними. Про це повідомила компанія Meta, яка володіє соцмережею.

“Ми знаємо, що батьки хочуть бути впевненими в тому, що їхні діти можуть використовувати соціальні мережі для спілкування з друзями та вивчення своїх інтересів, не турбуючись про небезпечні чи неприйнятні речі. Ми розуміємо занепокоєння батьків і саме тому ми переосмислюємо наші застосунки для підлітків, створюючи нові підліткові акаунти”, - йдеться в повідомленні.

Компанія розповіла, що облікові записи для підлітків матимуть вбудовані засоби захисту, які обмежують коло осіб, які можуть зв'язуватися з підлітками, а також контент, який вони можуть бачити. Для підлітків до 16 років зміна будь-яких налаштувань на менш суворі вимагатиме дозволу батьків.

Серед основних налаштувань підліткових акаунтів будуть обмеження приватності, обмеження у відправці повідомлень, обмеження щодо чутливого контенту, установлені обмеження для взаємодії, увімкнений режим сну та нагадування про обмеження часу проведеного в соцмережі.

Meta планує протягом наступних 60 днів запровадити акаунти для підлітків у США, Великій Британії, Канаді та Австралії. У ЄС такі облікові записи будуть доступні пізніше цього року.

З початку січня 2025-го року нові акаунти будуть доступні для підлітків по всьому світу. Крім того, компанія планує додати підліткові акаунти на інші платформи Meta наступного року.

Нагадаємо, що в червні соціальна мережа Instagram, яка належить Meta, запустила нову функцію: користувачі тепер можуть проводити онлайн-трансляції тільки для свого списку “близьких друзів”.

Крім того, Meta оголосила, що користувачі Instagram та Threads можуть обмежити політичний контент у своїх стрічках за допомогою нової функції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua