В Ісландії почалося потужне виверження вулкана: влада евакуює людей (відео).

Виверження вулкана Ісландії. Евакуація населення
Виверження вулкана Ісландії. Евакуація населення

Вулкан в Ісландії почав виверження

Біля міста Гріндавік в Ісландії почалося виверження вулкана Сундхнукур. Цю інформацію надає представник пожежної служби міста Ейнар Свена Йонссон, зазначаючи, що прилеглий район був евакуйований. Магма виливається з ущелини, яка має довжину 3,9 км, зі швидкістю 6 км/год. Очікується, що пік виверження відбудеться в найближчі години.

«Сейсмоактивність розпочалася о 20:48, а вже незабаром з'явились ознаки деформації і лава почала виливатися. За близько півгодини виверження розпочалося зі східного боку Сундукура», - повідомив представник метеорологічного бюро Бенедикт Офейгсон.

Відео виверження вулкана:

За даними телеканалу RUV, лава не рухається в бік міста Гріндавіка, але штормова погода помітно збільшує поширення диму та газів, що виділяються від виверження. Лавовий потік продовжує рухатися зі швидкістю 2 км/год на північний захід. Професор геофізики Магнус Тумі Гудмундссон, який вилітав на гелікоптері берегової охорони над зоною виверження, повідомив RUV, що найближчим часом може статися багато подій, а точно не відомо, наскільки далеко продовжить рухатися лава.

Нагадаємо, що також в Росії стався землетрус біля берегів Камчатки, який супроводжувався виверженням вулкану. Землетрус магнітудою 7,0 був зафіксований біля Петропавловська-Камчатського, адміністративного центру Камчатського краю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua