В ISW пояснили, як візит Путіна до Азербайджану пов'язаний з подіями на Курщині.

Путін зустрічається з президентом Азербайджану
Путін зустрічається з президентом Азербайджану

Путін відвертає увагу від ситуації в Курській області візитом до Азербайджану

Президент Росії Володимир Путін прибув до столиці Азербайджану, щоб відвернути увагу від "незручної ситуації" в Курській області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Путін прилетів до Баку разом з російською делегацією, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Президент Росії зустрівся з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим, щоб обговорити російсько-азербайджанські відносини.

Делегації обговорили енергетичні зв'язки, російськомовні ініціативи в Азербайджані та готовність Росії виступити посередником у вирішенні конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

"Час цього візиту вартий уваги через ситуацію в Курській області та постійні зусилля Кремля зменшити масштаби та наслідки українського вторгнення", - підкреслюють аналітики Інституту.

Припускають, що російські ЗМІ зосередилися на поїздці Путіна до Азербайджану, щоб відвернути увагу від "незручної ситуації" в Росії, наповнивши інформаційний простір демонстрацією глобальної дипломатичної активності Кремля та його нібито успіхів.

Джерело: Еспресо


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua