В ISW проаналізував контрнаступ росіян у Курській області.

Контрнаступ росіян у Курській області
Контрнаступ росіян у Курській області

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що Росія має намір перегородити український наступ у Курській області перед початком операції з витіснення Сил оборони України.

"Російські війська розпочали контратаки на західному краю українського наступу в Курській області і, за повідомленнями, захопили кілька населених пунктів на північний схід і південь від Коренево 10 і 11 вересня. Розмір і масштаб російських контратак наразі невідомі, і ситуація є нестабільною. Поки що неможливо зробити висновки про подальші контратаки Росії, але ISW продовжує стежити за ситуацією", - йдеться в звіті.

Геолокаційні дані, опубліковані 11 вересня, свідчать про відновлення позицій російських військ на сході від Журавлів (на північний схід від Коренево).

Деякі російські джерела стверджували, що Снагость повністю знаходиться під контролем російських військ, але ISW не підтвердило цю інформацію візуально.

За повідомленнями, українські війська розпочали нові атаки проти російського контратаку на захід від Снагоста і по всьому українському фронту в Курській області.

"Візуальні докази свідчать про те, що російські війська, які проводять контратаки у Курській області, діють малими підрозділами і, можливо, залучають досвідчені в бою підрозділи. Ймовірно, російські війська мають намір тимчасово перегородити український наступ у Курській області перед розпочаттям більш організованої операції щодо витіснення українських сил з російської території", - зауважили експерти.

Аналітики вказують на те, що наразі російські війська проводять контратаки на західному краї українського вступу в Курській області, де переважають поля та невеликі населені пункти.

Одночасно, експерти припускають, що Росія намагається захопити більш вигідні позиції під час початкових контратак, перед тим як розпочати більш обширну контрнаступальну операцію проти українських сил, які діють на північний схід від Кореневого і неподалік Суджі.

У звіті також повідомляється, що російські війська мають намір перегородити український вступ і продовжувати просуватися до кордону на південь від Снагоста, щоб ускладнити логістичну підтримку України і наблизити позиції залізничних сил ближче до кордону перед початком більш масштабної контрнаступальної операції.

"Оцінити вплив двох днів російських контратак на місячний український наступ в Курській області занадто передчасно, особливо на тлі продовжуючихся українських транскордонних атак. ISW продовжуватиме оцінювати вплив російських контратак у найближчі дні", - підкреслили аналітики.

Джерело: Українська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua