В ISW зафіксували масштабні інформаційні кампанії РФ проти України.

Масштабні пропагандистські кампанії РФ проти України
Масштабні пропагандистські кампанії РФ проти України

Кремль використовує соцмережі для інформаційних кампаній проти України та Заходу - Інститут вивчення війни

За даними Інституту вивчення війни, Кремль активно використовує соцмережі для проведення масштабних інформаційних кампаній проти України та Заходу. Головна мета - захист своїх інтересів.

Звіт розкриває обсяги і масштаби російських інформаційних операцій у соцмережах.

Компанія Meta, що володіє Facebook, Instagram і WhatsApp, заборонила російське державне ЗМІ Russia Today (RT) та пов'язані з ним організації через їхню діяльність, пов'язану з іноземним втручанням.

13 вересня США ввели санкції проти осіб, пов'язаних з RT, звинувативши їх у здійсненні інформаційних операцій, впливі на суспільство і військових закупівлях на користь Кремля, спрямованих проти держав Європи, Африки, Північної і Південної Америки.

За даними журналістів проекту "Схеми" Радіо Свобода, німецькі та естонські ЗМІ отримали тисячі документів, що розкривають роботу російської компанії "Агентство соціального проектування" (SDA), що є частиною загальних операцій Кремля з розповсюдження зловмисного впливу "Двійник".

"Схеми" виявили, що SDA поширювала фальшиві офіційні документи від Міноборони і Головнокомандуючого ЗСУ Олександра Сирського. Ці документи використовувалися для дискредитації військово-політичного керівництва України та деморалізації Збройних Сил України.

Крім того, SDA створювала підроблені документи від європейських урядових установ, фальшиві новини від європейських ЗМІ і антиукраїнські меми, що активно поширювалися у соцмережах.

За даними ISW, Росія продовжує активно використовувати соцмережі для проведення інформаційних операцій з метою втручання у вибори і дестабілізації ситуації, а також ухилення від санкцій.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua