В Італії у російського бізнесмена вилучили мільйонні активи на запит України.

Російський бізнесмен, мільйонні активи, вилучення
Російський бізнесмен, мільйонні активи, вилучення

Фінансова поліція у Флоренції конфіскувала активи російського бізнесмена вартістю 41 мільйон євро за зверненням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

За інформацією видань La Repubblica та Corriere Fiorentino, цей чоловік вважається одним із найбагатших людей у світі. Він працює у сфері торгівлі сировиною, володіє портами, є спонсором спортивних команд і інвестує в хімічний та добривний сектори.

Діяльність бізнесмена в Україні пов'язана з корупцією й шахрайством у компанії, що займається торгівлею сільськогосподарською продукцією на суму понад 60 мільйонів доларів, а також з відмиванням грошей.

За інформацією La Repubblica, росіянин використав частину отриманих незаконно коштів для реінвестування та через довірчу компанію отримав право власності на компанію, власником якої є "великий і розкішний комплекс нерухомості" у Флоренції, вартістю 3 мільйони євро.

Також було конфісковано ще чотири об'єкти нерухомості загальною вартістю майже 38 мільйонів. За даними ЗМІ, бізнесмен купив замок ХІІ століття Торре-дель-Галло.

Джерело: hromadske.ua


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua