В окупованому Маріуполі пʼятеро дітей підірвалися на боєприпасі (фото).

Діти-жертви боєприпасу в Маріуполі
Діти-жертви боєприпасу в Маріуполі

Унаслідок вибуху на боєприпасі в Маріуполі постраждали п'ятеро дітей, з яких троє знаходяться у важкому стані. Це стало відомо з повідомлення Маріупольської міської ради.

Подія сталася в Лівобережному районі міста. Про це повідомив лідер так званої "ДНР" Пушилін.

У результаті вибуху постраждали три дівчинки у віці 10 і 13 років та два хлопчики у віці 10 і 14 років. Три дитини перебувають у важкому стані, а двоє - у середньому стані тяжкості.

"В окупованому місті неодноразово відбувалися випадки підривів на вибухонебезпечних пристроях. Вони знаходилися на дитячих майданчиках, у дворах, на пляжах і навіть у пошкоджених квартирах. Ситуація найгостріша саме в Лівобережному районі міста. Росіяни особливо активно обстрілювали його, але не змогли розмінувати його за два роки окупації. Мирні маріупольці знову страждають від цього", - заявили представники міської ради.

Також варто згадати, що окупанти планують побудувати 3,5 тисячі нових квартир у Маріуполі, проте вони будуть продаватися за цінами, недоступними для місцевих жителів.

Крім цього, окупанти планують визнати безхазяйними 20 тисяч нерухомості в Маріуполі. 

Як вже повідомлялося, росіяни на своїх заходах показують розстріляні трамваї з Маріуполя, які були атаковані Росією під час блокади міста. 

Крім того, у Маріуполі встановили пам'ятник російському адміралу Федору Ушакову, попередньо окупанти встановили пам'ятник Олександру Нєвському. Також по місту встановлюють пам'ятні знаки "героям СВО", які вбивали мирних маріупольців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua