В ООН закликали країни вжити заходів у зв'язку з порушенням міжнародного права Ізраїлем — ЗМІ.

В ООН закликали країни діяти щодо порушення Ізраїлем
В ООН закликали країни діяти щодо порушення Ізраїлем

Пріоритет - припинити війну в Газі

Керівник Управління ООН з прав людини наголосив, що найважливіше завдання - припинити майже річну війну в Газі. Він закликав країни прийняти заходи у зв'язку з "кричущим нехтуванням" міжнародного права на окупованих палестинських територіях з боку Ізраїлю.

За даними органів охорони здоров'я Гази, внаслідок війни загинули понад 40 тисяч палестинців. Конфлікт розпочався 7 жовтня 2023 року після транскордонних атак бойовиків ХАМАС, повідомляє Reuters.

Наслідком атак ХАМАСу стали 1200 загиблих та 250 заручників. Конфлікт також призвів до загострення насильства на Західному березі річки Йордан, який окупований Ізраїлем.

"Зупинення цієї війни та запобігання повномасштабному регіональному конфлікту є негайним пріоритетом. Держави не повинні і не можуть проявляти зневагу до міжнародного права, зокрема обов'язкових рішень Ради Безпеки ООН і наказів Міжнародного суду, ні в цьому, ні в будь-якому іншому випадку", - заявив Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк на початку сесії Ради ООН з прав людини в Женеві.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua