В ОП обговорили з японською делегацією підготовку до Саміту миру.

Підготовка до Саміту миру з японською делегацією
Підготовка до Саміту миру з японською делегацією

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрівся з генеральним директором Європейського бюро МЗС Японії Кацурою Кітагавою в межах його першого візиту до України.

Зустріч відбулася у продовження діалогу між президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою, повідомили в Офісі президента.

Сторони обговорили результати міжнародних заходів, що стосувалися пунктів Формули миру щодо енергетичної та продовольчої безпеки.

Особливу увагу приділили підготовці до наступних тематичних конференцій та другого Саміту миру. Крім того, говорили про необхідність збільшення кількості країн, що підтримують Спільне комюніке, насамперед серед представників Глобального Півдня.

Також під час зустрічі обговорили реалізацію двосторонньої безпекової угоди, яку лідери України та Японії підписали цього року у червні.

"Вдячні Японії за незмінну підтримку України та активну участь у спільних зусиллях, які наближають встановлення справедливого миру. Позиція Японії щодо захисту міжнародного права є гідною наслідування", - наголосив заступник керівника Офісу президента.

Ігор Жовква та Кацуро Кітагава узгодили спільні кроки щодо підготовки до найближчих міжнародних подій, зокрема сесії Генеральної Асамблеї ООН та організації окремих заходів на її полях.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua