В Україні готують законопроект щодо запровадження податку на посилки до 150 євро.

Податок на посилки до 150 євро
Податок на посилки до 150 євро

Депутат Верховної Ради України, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев висловив свою думку про необхідність скасування норми, яка звільняє від сплати ПДВ поштові відправлення з-за кордону вартістю до 150 євро.

Він зробив це заяву під час заходу "Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес та війна".

За його думкою, таке положення призводить до нерівності в оподаткуванні, що негативно впливає на вітчизняних виробників. Українські підприємці сплачують ПДВ, тоді як закордонні виробники його не сплачують при відправці товарів до України.

Депутат вважає цю ситуацію несправедливою з точки зору податкової політики. Він стверджує, що це завдає шкоди інтересам тих, хто створює додану вартість і платить податки в Україні, на користь невідомих закордонних виробників.

Гетманцев повідомив, що вже завершується підготовка відповідного законопроекту, який буде внесено до парламенту найближчим часом. Він визнає, що це рішення може викликати невдоволення частини населення, але наголошує, що держава "сильно запізнилася" з таким кроком.

Варто відзначити, що у 2022 році Верховна Рада вже збільшила ліміт безмитного ввезення посилок з-за кордону з 100 до 150 євро. Раніше було заплановано включити зміни щодо оподаткування поштових відправлень до законопроекту про підвищення податків, поданого Кабінетом міністрів у липні 2024 року, але ця норма не була включена до прийнятого в першому читанні 17 вересня документа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua