В Україні підскочили ціни на яблука та виноград: скільки коштують у супермаркетах та на ринках.

Ціни на яблука та виноград у супермаркетах та на ринках
Ціни на яблука та виноград у супермаркетах та на ринках

Ціни на яблука та виноград зросли

Українцям порівняли ціни на яблука та виноград у супермаркетах та на ринках Києва та Одеси, повідомляє портал Мінфін, Столичний ринок та одеський ринок "Початок".

Яблука та виноград завжди були популярними фруктами серед українців. Вони містять багато корисних речовин, які роблять їх важливою складовою здорового раціону харчування. Проте ціни на ці фрукти зросли порівняно з вереснем. Аналіз показав, що у провідних супермаркетах українські яблука коштують від 29,90 до 32,14 грн за кілограм, з середньою ціною 31,02 грн. Це явне зростання в порівнянні з вереснем, коли середня ціна становила 26,32 грн за кілограм. Щодо винограду, його ціна коливається від 104,90 до 139,00 грн за кілограм, з середньою ціною 121,28 грн. У вересні середня ціна на виноград становила 117,85 грн за кілограм.

У Києві, окрім супермаркетів, яблука можна придбати на столичному ринку за цінами від 20 до 45 грн за кілограм. Щодо винограду, він продається від 120 до 250 грн за кілограм, а також є виноград з назвою "Кіш-Міш", що коштує від 90 до 115 грн за кілограм. Одеський ринок "Початок" також пропонує яблука та виноград за різними цінами. Наприклад, яблуки сортів Голден, Фуджі, Ред Джонапрінц і Гала коштують від 30 до 35 грн за кілограм, а виноград "Кіш-Міш" можна придбати від 130 до 140 грн за кілограм.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua