В Україні розвінчали фейк Кремля про Зеленського та США.

Осветлились фейки Кремля о Зеленском и США
Осветлились фейки Кремля о Зеленском и США

Росія поширює фейки про те, що влада США, мовляв, хоче замінити президента України Володимира Зеленського через операцію в Курській області.

За інформацією "Хвилі", про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки СПРАВДИ у Telegram.

Так, росіяни поширюють заяву колишнього співробітника Центрального розвідувального управління США Ларрі Джонсона про те, що США, мовляв, можуть розглянути сценарій "укриття" українського президента через операцію ЗСУ в Курській області.

Проте ворог, таким чином, намагається інформаційно посилити нещодавнє вкидання Служби зовнішньої розвідки Росії про те, що США нібито планують "замінити" президента Зеленського на "когось іншого".

Більше того, щоб посилити пропаганду, росіяни використовують слова колишнього аналітика ЦРУ Ларрі Джонсона, якого засудили за розбещення неповнолітньої, колишнього інспектора ООН Скотта Ріттера та інших.

"Ці особи не мають жодного відношення до політичних кіл або спецслужб і роками працюють на російську пропаганду, яка використовує їх колишні регалії та готовність тиржати що завгодно", - наголосили у СПРАВДІ.

При цьому в Центрі пояснили, що росіяни за допомогою такого вкидання хочуть посилити наративи про "зовнішнє управління" та розжитати ситуацію всередині України.

Варто зазначити, що російські пропагандисти часто вигадують фейки щодо керівництва України. Зокрема, ще у березні ворог поширював дезінформацію про те, що Збройні сили України мовляв мають план усунення президента Володимира Зеленського від влади.

Нагадаємо, Росія активно поширює дезінформацію про українську "брудну бомбу".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua