В Україні вивели нову породу коней: Мінагрополітики зафіксувало досягнення .

Коні нової породи в Україні
Коні нової породи в Україні

Українська рисиста порода коней одержала підтвердження від експертів Мінагрополітики після успішного тестування в Полтавщині.

Українська рисиста порода створена на базі популяції рисистих коней вітчизняного відбору. Для її створення використовували методи цілеспрямованого відбору за характеристиками та розведення з американською стандартамбрерою та французькою рисистою породами.

Тестування нової породи проводили на фермерському господарстві філії «Дібрівський кінний завод №62» ДП «Конярство України» у Миргородському районі Полтавської області. Процес створення української рисистої породи тривав 30 років.

Українські рисисті коні характеризуються міцною та стрункою конституцією з виразними запряжними рисами. Вони мають середнього розміру голову, середньої довжини шию, довге косе плече, пряму середньої довжини спину, короткий поперек, середньої довжини круп та міцні кінцівки. Темперамент цих коней є лагідним і енергійним. Вони також добре пристосовані до різних екологічних умов України.

Мінагрополітика також повідомила про загальний обсяг врожаю в Україні цього року. Зібрано 62,2 млн тонн нового врожаю з площі 16,8 млн га. Вальове виробництво зернових та олійних культур складатиме близько 74 млн тонн, що на 10% менше, ніж у 2023 році (82 млн тонн).

Працівників аграрного сектору України бронюватимуть від мобілізації, щоб створити умови безпечного збору урожаю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua