В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо.

Зображено пташку як символ подорожчання курятини
Зображено пташку як символ подорожчання курятини

Ціни на куряче м'ясо в Україні значно зросли. За даними моніторингу від "Мінфін", середні ціни на куряче м'ясо помітно подорожчали.

Стегна курки подорожчали найбільше - на 13,16 грн. за кілограм. Тепер вони коштують у середньому 122,50 грн., в липні ціна була 109,34 грн. Гомілка також подорожчала, але менше - на 61 копійку, досягнувши 72,45 грн. за кілограм.

Куряча тушка подорожчала на 3,92 грн., тепер вона коштує в середньому 81,05 грн. за кілограм. Куряче філе подорожчало на 4,15 грн., і його середня вартість становить 164,45 грн. за кілограм.

Ціни на куряче м'ясо можуть варіюватися залежно від торгової мережі. Наприклад, у Novus куряче стегно коштує 129 грн. за кілограм, а в Megamarket - 116 грн.

Раніше гендиректор Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластен попереджав про майбутнє зростання цін на курятину. Він вказував на зростання цін на корми, обмеження виробництва, збільшення податкового навантаження та вищі ціни на цю м'ясну продукцію в Європі як причини подорожчання. За його словами, експорт стає вигіднішим.

Також повідомлялося, що ЄС може встановити мита на популярні українські продукти через досягнення безмитного ліміту в торгівлі з ЄС медом, кукурудзою та курятиною.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua