В Україні змінилися ціни на популярні консерви: скільки коштують у супермаркетах.
На українському ринку консервованих продуктів спостерігаються цікаві цінові тенденції. Згідно з аналізом порталу "Хвиля" на основі даних "Мінфін", ціни на зелений горошок помітно знизилися. Горошок марки Novus обсягом 410 г став дешевшим на 24%, а горошок Верес 400 г подешевшав на 3,6%. З цінами на ікру кабачкову ситуація неоднозначна. Ціна на ікру обсягом 440 г знизилася на 20,6%, але ікра обсягом 460 г подорожчала на 3,7%. Найбільше зростання ціни спостерігалося у ікри Верес 500 г - на 13,7%. Ціни на сардини натуральні 230 г трохи знизилися. Вартість шпроту Аквамарин в олії 150 г залишилася незмінною. Загалом на ринку консервів простежується тенденція до зниження цін, зокрема на зелений горошок. Але у категорії кабачкової ікри спостерігається зростання вартості. Ці зміни відображають динаміку попиту та пропозиції, а також коливання у вартості сировини і виробництва.
Також у Україні відбулося підвищення цін на ковбасу, сир та вершкове масло.
Читайте також
- Україна виводить на фронт нові вітчизняні технології - експерт
- Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля
- У НБУ пояснили, як довго в Україні триватиме режим керованої гнучкості курсу валют
- После громкого скандала с "инвалидностями" закроют все МСЭК: чем заменят комиссии
- Військовий збір: чи передбачені пільги для ФОПів
- Польща проситиме Україну показати таємні додатки до плану перемоги - МЗС