В Укренерго повідомили, наскільки готові до можливих ремонтів енергосистеми взимку.

Роботи на ремонт енергосистеми взимку
Роботи на ремонт енергосистеми взимку

"Укренерго", національний оператор електромережі України, підтвердив свою готовність до зимового періоду. За словами виконуючого обов'язки голови правління Олексія Брехта, український оператор має достатній запас ремонтного обладнання, що перевищує норми.

"У нас є повний спектр потрібного силового електротехнічного обладнання, ми маємо запасний аварійний парк трансформаторів. Цієї зими ми готові, як ніколи, до будь-яких можливих ситуацій, щоб належним чином реагувати на них", - сказав він.

Укренерго

Голова також підкреслив успіхи у відновленні пошкодженого обладнання. Навіть після масової ракетної атаки, що призвела до пошкодження чотирьох підстанцій 750 кВт, "Укренерго" зміг повністю відновити їхню роботу за 13 днів.

"Ми навчилися через три тижні встановлювати автотрансформатор, перевозячи його з іншого регіону. Цього ніхто ніколи в житті не робив. Ми встановлюємо рекорди, які навіть наші колеги не можуть досягти", - зауважив Брехт.

Ці досягнення стали можливими завдяки наявності необхідного обладнання, професійній команді та оптимізованим процесам відновлення. Ці фактори допомагають значно скоротити час, необхідний для ремонту та відновлення роботи критичної інфраструктури.

Раніше експерт висловив думку, що українська енергосистема не може нормально функціонувати без атомної енергетики.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua