Важка битва за Курахове триває: аналітики DeepState повідомили подробиці .

Бої за Курахове тривають: подробиці від аналітиків DeepState
Бої за Курахове тривають: подробиці від аналітиків DeepState

На початку дня 17 жовтня росіяни здійснювали обстріли на позиції ЗСУ біля Курахового з використанням 30 одиниць військової техніки. Після цього вони заявили, що захопили Максимільянівку, що знаходиться неподалік від Курахового. Про це повідомили аналітики DeepState.

Сьогодні кацапи цілий день намагалися захопити Максимільянівку, використовуючи понад 30 одиниць техніки, з яких більше половини були знищені або пошкоджені. Біля техніки постійно з'являється багато піхоти.

Також було повідомлено, що ворог оприлюднив відео зі своїм триколором, стверджуючи, що цілком захопив населений пункт. Зйомка відбулася в центрі села, але наразі перевіряється джерело про те, чи контролює ворог усю територію населеного пункту. Зважаючи на поточну ситуацію, західна частина Максимільянівки майже повністю знаходиться під контролем. Очікується поновлення мапи цього району.

Крім цього, ворог атакує район на північ міста, в напрямку Гостре-Острівського, постійно відправляючи туди піхоту для зміцнення, накопичення та просування. Вони обходять Гостре з півдня, рухаючись через тюрму, і намагаються прорватися в бік Острівського. Розпочалась постійна боротьба знищення ворожих сил, але їхня чисельна перевага в піхоті, техніці та артилерії впливає на ситуацію в битві. Боротьба триває.

Нагадаємо, раніше проєкт DeepState повідомив, що російська армія намагається продовжити наступ на Курахове та прорватися через українські позиції, щоб оточити місто.

У вересні було помічено активізацію переміщень російської техніки в напрямку Вугледару та Курахового.

Повільний наступ на Курщині через погодні умови, просування на Донбасі - звіт ISW.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua