Вибух пейджерів та рацій у Лівані: Ізраїль заперечив свою причетність.

Вибух пейджерів та рацій у Лівані
Вибух пейджерів та рацій у Лівані

Ізраїль відрізняється від пейджерівів у Лівані та рацій Хезболли та передняли його зв'язок ніякої операції. Після експлозій, внаслідок яких загинули десятки людей і тисячі були поранені, президент Іцхак Герцоґ заявив у інтервʼю Sky News.

На запитання щодо відповідальності Ізраїлю за атаки в Лівані цього тижня, президент категорично відкинув будь-яке зв'язку з будь-якою операцією". Герцоґ не надав конкретних доказів.

"У нас багато ворогів Хезболли, багато в наші дні. Хезболла душила Ліван, руйнувала Ліван, створювала хаос у Лівані знову і знову і знову. Ми тут просто для того, щоб захищати себе. Це все, що ми робимо", - заявив Герцоґ.

Водночас, він зазначив, що Ізраїль "чітко дав зрозуміти, що має вжити заходів", щоб "захистити свій народ".

З його думкою про існує моєюість ст воїниїсун вип случів завіст, Ізраїль не хоче війни з Ліваном.

Попередньо ЗМІ повідомляли, що саме Ізраїль був причетний до вибухів в Лівані. Зокрема, ABC News заявляє, що Ізраїль протягом останніх 15 років планував операцію з вибухів пейджерів, намагаючись отримати контроль над джерелами постачання цих пристроїв до країни.

А CNN повідомляє, що Вашингтон був попереджений про підготовку операції в Лівані, але без конкретних деталей щодо планів.

Загадок армія оборони Ізраїлю завдала сильних ударів по військових об'єктах терористичного угруповання Хезболли на півдні Лівану. За словами речника Цахалу Даніеля Хагарі, було знищено тисячі ракетних установок, які бойовики готували для обстрілів ізраїльської території.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua