Відключення світла: як діятимуть графіки 8 жовтня.

Графік відключення електроенергії на 8 жовтня
Графік відключення електроенергії на 8 жовтня

Немає обмежень щодо споживання електроенергії завтра

Завтра, 8 жовтня, не планується введення обмежень щодо споживання електроенергії, повідомили з "Укренерго".

"Будь ласка, використовуйте потужні електроприлади протягом найпродуктивніших годин роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00", - зазначили у повідомленні.

Сьогодні, 7 жовтня, також не прогнозується введення обмежень щодо споживання електроенергії.

Прогнози ООН щодо відключення електроенергії взимку

Однак, Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні прогнозує, що цього зими українські громадяни можуть очікувати відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу.

Представники уряду стверджують, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням в Україні не буде. Вони також сподіваються, що цього року зима пройде майже без відключень, як минулої.

Зростання споживання електроенергії

Варто відзначити, що у зв'язку зі скасуванням погодинних відключень з 9 вересня, в Україні зросла кількість споживаної електроенергії.

Проблеми з будівництвом третього рівня пасивного захисту на підстанціях

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго", однак міжнародні партнери вважають неперспективним фінансування такого дорогого проєкту до проведення його випробувань. Раніше голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту від російських атак.

Підтримка Єврокомісії у відновленні енергетичної інфраструктури України

Також, Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери вже зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua