Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024
Церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024

У Франції сьогодні відбудеться церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року. Цього разу організатори підготували декілька цікавих змін.

Церемонія пройде на річці Сена в Парижі. Початок о 20:30 за київським часом. Трансляцію покажуть телеканали "Перший" та "Суспільне" (регіональні) та платформа "Суспільне Спорт". Замість звичного параду в головній арені, буде проведений парад човнів по річці Сена. Презентацію атлетів відбудеться на майдані Трокадеро біля Ейфелевої вежі.

Спортсмени не будуть проходити по доріжках, а будуть плавати по Сені. Натомість, глядачі зіберуться на набережних. Це зробить Париж-2024 найбільшою церемонією відкриття з точки зору охоплення аудиторії і географії.

У параді братимуть участь близько 100 човнів з представниками з понад 200 країн. Спортсмени з невеликих команд розділять судна з іншими маленькими спортивними делегаціями, а великі збірні матимуть власні національні човни.

Шлях параду буде проходити від мосту Аустерліц на 6 кілометрів на захід по історичних місцях Парижу до майдану Трокадеро. Там запалить олімпійський вогонь і оголосять початок Ігор.

Деталі розважальної частини церемонії залишаються секретом.

У костюмах спортсменів будуть відображені національні елементи їх країн. Наприклад, бразильські атлети будуть мати джинсові куртки з зображеннями тамтешньої фауни, а гватемальці надідуть фольклорні капелюхи та сумки.

Особливий інтерес викликають костюми спортсменів Монголії, які поєднують національні елементи з олімпійськими символами.

Прапороносцем України на церемонії виступить тенісистка Еліна Світоліна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua