Відвідування найвідомішого фонтану у Римі може стати платним.

Фонтан у Римі стає платним
Фонтан у Римі стає платним

Рим розглядає можливість плати за відвідування популярних пам'яток

Мерія Риму розглядає ідею встановлення плати для туристів, які хочуть відвідати деякі найвідоміші місця, зокрема фонтан Треві. Це планується робити через встановлення квот та попереднє планування візиту. Про це повідомляє італійське видання Corriere della Sera.

Радник мерії з туризму і масових заходів Алессандро Онорато заявив, що влада розглядає різні заходи для зменшення потоку туристів біля найвідоміших пам'яток.

«Ми розглядаємо можливість встановити квоти та обов'язкову резервацію часу для місць, таких як фонтан Треві, за символічну плату в розмірі 1 євро», - сказав Онорато.

Цей підхід дозволив би контролювати кількість людей, які одночасно перебувають біля пам'яток, і боротися з переповненням і безладдям в цих місцях.

Додатковою проблемою є низькопрезентабельне та незабезпечене житло, яке поширюється у Римі. Влада вважає, що це може привести до появи недостойних умов проживання, що негативно вплине на репутацію столиці.

Слід зауважити, що італійський уряд також розглядає можливість збільшення туристичного податку влітку через значне зростання кількості туристів. Збирання суми до 25 євро за ніч з номерів у готелях пропонується для допомоги містам, які страждають від надмірного навантаження туристами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua