Військові кібери зламали сервери компаній, які допомагають РФ воювати проти України.

Військові кібери атакують сервери
Військові кібери атакують сервери

12 червня військові хакери взломали сервери партнерів російського військово-промислового комплексу, включаючи понад 15 сайтів російських компаній.

Військові кібератакувачі втрутилися у роботу сайтів компаній, які пов'язані з ВПК ворога. На цих сайтах замість стартових сторінок з'явилося зображення труни у вигляді матрьошки з написом "С Дном россии".

Серед підприємств, чиї сервери постраждали від атаки, є "НДТ-РТ", що займається радіаційною безпекою підприємств, можливо обслуговує стратегічні об'єкти, та "МехТрейд", що продає верстати та обладнання та підозрюється в обході санкцій.

У травні військові хакери втрутилися у роботу понад 15 російських сайтів і зупинили їх роботу. Ці сайти належали до системи поширення російських наративів у українському інформаційному просторі.

Нагадаємо, українські хакери атакували російські сайти, які підтримують компанію "Ремдизель", виробника бронемашин "Ахмат".

Також в Росії стався масштабний збій в роботі електронних сервісів через масивну DDoS-атаку хакерів Головного управління розвідки України.

Раніше було повідомлено, що затримання заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова стало результатом дій Головного управління розвідки України.

Варто зазначити, що Росія очолила перший у світі рейтинг кіберзлочинності, складений Оксфордським університетом та Університетом Нового Південного Уельсу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua