Військовий назвав основні досягнення Курської операції ЗСУ.

Основні досягнення Курської операції ЗСУ
Основні досягнення Курської операції ЗСУ

Українські Збройні Сили осучаснили російський наратив про перемогу у війні проти України, заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. Операція, яка відбулася у Курській області, розбила міф про непереможність російської армії та поставила під сумнів їхні успіхи на фронті, а також викреслила якесь інформаційне утримання Кремля. За словами Сазонова, "Російський диктатор Путін і вся його пропагандистська машина переконували своє населення та союзників, що Росія повільно перемагає у війні проти України. Операція ЗСУ в Курській області геть зруйнувала міф про непереможність російської армії, поставила під сумнів їхні успіхи на фронті, загалом - перекреслила всю інформаційну політику Кремля".

Крім того, ця операція спростувала заяви Путіна про наявність бандитських угруповань у Курській області і довела, що ЗСУ володіють контролем над цією територією протягом двох місяців, незважаючи на присутність російських військ.

Результатом операції ЗСУ стало зупинення прориву противника до Сумської області. За розвідданими, російська армія мала намір захопити цю область, але ЗСУ встигли діяти на випередження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua