Військовий пояснив, які важливі завдання вирішує Курська операція.

Військовий показує процес Курської операції
Військовий показує процес Курської операції

Українські військові показали свою здатність перемагати противника, який має чисельну перевагу, під час операції ЗСУ в Курській області Росії. Ця перемога змусила РФ перекинути близько 50 000 військових у свій регіон. Про це повідомив командир однієї з бригад, яка бере участь в боях, Сергій Коротких, за даними порталу "Фокус".

Війна на території противника руйнує його, а не нашу інфраструктуру. Ми воюємо там, де росіянам невигідно, і завдаємо ударів у несподіваних місцях. Малі сили ЗСУ привертають увагу великої кількості військ, - розповів боєць.

За його словами, добровольці не вирішують проблему для Росії, тому що вона змушена залучати десантників та морпіхів для протистояння ЗСУ в Курській області. Він надав прикладами 106-ої гвардійської повітряно-десантної дивізії і 155-ої бригади морської піхоти:

Без Курської операції всі вони опинилися б на Покровському напрямку, що набагато гірше для нас.

Нещодавно, за повідомленням, противникова колона застрягла в протитанкових пастках на Курщині, які росіяни спорудили перед українським вторгненням в серпні.

Аналітики ISW з США пояснюють, що Російська Федеральна служба безпеки невдаха в координації дій регулярних військ РФ в Курській області, так як вони мають досвід проведення спецоперацій проти малих терористичних груп, а не регулярних військ, які здійснюють комбіновані атаки на фронті.

Росія нещодавно продовжила наступальні операції в Курській області, в той же час, відповідники бригади змогли відбити більше 10 населених пунктів.

Варто зазначити, що Росія не змогла реалізувати свій план повернути Курську область до жовтня. Тепер президент Росії, Володимир Путін, вимагає від ФСБ виправлення помилок.

Провал російського наступу

За оцінкою Bild, значний наступ російських військ в Курській області виявився провалом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua