Виробництво зброї в Україні. Умєров озвучив плани на 2025 рік.

Виробництво зброї в Україні 2025 рік
Виробництво зброї в Україні 2025 рік

Україна планує збільшити виробництво зброї, включаючи дрони і балістичні ракети, в наступному році, заявив міністр оборони Рустем Умєров.

За словами міністра, вже інвестовано 4 млрд доларів у розвиток української промисловості, і наступного року планується збільшити фінансування. Основним пріоритетом є розробка вітчизняних дронів та дальнодіючої зброї, включаючи балістичні ракети.

Міноборони також активно залучає іноземних партнерів до створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Укладання багаторічних контрактів на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння є важливим кроком, що дозволить задовольняти потреби українських військових у довгостроковій перспективі.

На Міжнародному форумі оборонних індустрій взяли участь понад 280 компаній. За словами Умєрова, були укладені нові угоди, які посилять оборонні можливості України.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з керівниками й топ-менеджерами оборонних компаній країн-партнерів на форумі. Основною темою розмови було розширення співпраці для посилення виробничих можливостей оборонного сектору України. За словами Зеленського, після першого форуму уже є важливі результати, включаючи технічне обслуговування легких гармат, локалізацію виробництва штурмових гвинтівок і створення потужностей для виробництва боєприпасів до стрілецької зброї.

Уряд України запланував значне збільшення коштів на закупівлю озброєння та військової техніки у наступному році. Виробництво зброї в країні зростає, і в 2022 році було досягнуто рекордних показників. За перші вісім місяців поточного року виробництво зброї подвоїлося.

Президент Зеленський підкреслив, що Україна виготовляє новий вид зброї, такий як артилерійські снаряди 155-го калібру та дальнодіючі дрони. За перше півріччя 2022 року українська оборонна промисловість виробила у 25 разів більше боєприпасів для артилерії й мінометів, ніж за весь 2022 рік. Також була успішно протестована нова балістична ракета.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua