Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: стали відомі деталі спецоперації.

Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: спецоперація
Виведення з ладу російського тральщика «Обухов»: спецоперація

Українська розвідка вплинула на роботу тральщика Балтійського флоту РФ

Головне управління розвідки Міноборони України провело операцію, щоб перешкодити роботі тральщика Балтійського флоту РФ під назвою "Олександр Обухов". Про це повідомив представник ГУР Євген Єрін.

За словами Єріна, операція виконувалася спільними зусиллями багатьох осіб, включаючи планування, збір інформації та роботу з людьми. Він також зазначив, що розвідка продовжує працювати після закінчення операції, а це є лише один з кроків, які вони роблять.

Представник ГУР підкреслив, що на відео, яке опублікувала розвідка, видно, як противники створюють отвір у газорозподільній системі двигуна корабля. Він також заявив, що Україна робить все можливе, щоб російські флоти почувалися неспокійно, а Чорноморський та Балтійський флоти стали вразливими.

Також варто зазначити, що українська розвідка раніше заблокувала ще один корабель РФ - рейдовий тральник "Олександр Обухов", який мав перебувати в готовності до бойового чергування. Проте корабель отримав пошкодження через отвір у газорозподільній системі двигуна, через який проникла вода.

Назавжди "тревожні води": російським флотам Україна завдає ударів

Це не перший раз, коли російські кораблі потрапляють у складне положення. Наприклад, в квітні 2024 року ракетний катер "Серпухов" був непридатним до експлуатації після операції розвідки під назвою "Рибалка".

Також раніше повідомлялося про атаку на залізничний пором "Акватрейдер" з паливними цистернами в порту "Кавказ". Необхідно відзначити, що військовий моряк Гога, який називає себе етнічним українцем, спалив ракетний корабель "Серпухов" в Росії, виступаючи проти агресії РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua