Візит генсека НАТО до України, справу нардепа Клочка скеровано до суду. Головне за 3 жовтня.

Візит генсека НАТО до України
Візит генсека НАТО до України

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив візит до України. "Слуга" Андрій Клочко постане перед судом за підозрою у незаконному збагаченні. Сирський відвідав один з найгарячіших напрямків фронту. ПАРЄ визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. ЦАХАЛ ліквідував "прем'єра" сектору Гази. Росіяни повідомляли про атаку на Курську АЕС. "Главком" склав добірку новин 1 жовтня, щоб ви були в курсі головних подій:

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив візит до України

Президент Зеленський повідомив, що новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте приїхав до Києва у свій перший візит на посаді. Президент відзначив, що це підкреслює важливість і пріоритетність українських цінностей для Євроатлантичної спільноти.

Зеленський зазначив, що головна мета України - повноцінне членство в НАТО. Вони також обговорили план перемоги України, ситуацію на фронті і потреби українських військових.

"Слуга" Андрій Клочко постане перед судом за підозрою у незаконному збагаченні

На депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка було піднято обвинувачення у незаконному збагаченні на 11 мільйонів гривень. Цю інформацію підтвердило НАБУ та САП, які направили справу до суду. Депутат придбав нерухомість та автомобілі на велику суму, не маючи відповідного доходу для цього.

Сирський відвідав один з найгарячіших напрямків фронту

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав один з найгарячіших районів на фронті. Він похвалив солдатів 25-ї окремої повітрянодесантної бригади за їхню хоробрість і професіоналізм у боротьбі з російськими загарбниками.

ПАРЄ визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, визнаючи Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це важливий крок у визнанні трагедії, в результаті якої загинули мільйони українців, як геноциду.

ЦАХАЛ ліквідував "прем'єра" сектору Гази

Ізраїльські військові заявили, що ліквідували високопосадовця угруповання "ХАМАС" Раухі Муштаху, який виконував обов'язки "прем'єра" сектору Гази. Раніше за три місяці були також ліквідовані інші високопосадовці угруповання.

Росіяни заявили про атаку на Курську АЕС

Російські медіа поширили інформацію про атаку на Курську АЕС, проте ця інформація є брехливою. За повідомленням Центру протидії дезінформації, це лише спроба розповсюдити фейкову новину.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua