Візит Саллівана в Китай: Пекін планує висловити "серйозні вимоги".

Зустріч Саллівана з Китаєм: Пекін планує пред'явити «серйозні вимоги»
Зустріч Саллівана з Китаєм: Пекін планує пред'явити «серйозні вимоги»

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван відправиться до Пекіна з 27 по 29 серпня на запрошення глави МЗС Китаю Ван І для проведення нової раунду китайсько-американської стратегічної комунікації. Про це повідомляє Xinhua.

За словами представника МЗС Китаю, зустріч Саллівана та Ван І є важливим консенсусом, досягнутим між лідерами Китаю та США під час зустрічі в листопаді 2022 року. З того часу вони провели три раунди переговорів, які були продуктивними і дали хороші результати.

Ця поїздка стане першим візитом радника президента США з національної безпеки до Китаю за вісім років, а також першим офіційним відвідуванням Китаю самим Салліваном.

В Пекіні заявили, що це важлива крок для обох сторін у реалізації угод, досягнутих президентами обох країн. Пекін також закликав США дотримуватися принципу "одного Китаю" і своїх зобов'язань щодо Тайваню.

Під час зустрічі обговорюватимуться китайсько-американські відносини, чутливі питання та міжнародні гарячі точки. Сторони будуть також аналізувати прогрес, досягнутий у реалізації угод, і обговорюватимуть питання національної безпеки та економічної діяльності.

Пекін наголошує, що тайванське питання є найважливішим і необхідно дотримуватися принципу "одного Китаю".

Китай також закликав США припинити перетворювати економічні та торговельні питання на політичні та безпекові.

Проте, Пекін продовжуватиме сприяти мирним переговорам та політичному врегулюванню в Україні і закликає США припинити зловживати санкціями і тиском на Китай.

Китай зазнав зростаючого тиску з боку Заходу, який намагається обмежити експорт товарів подвійного призначення до Росії. Офіційні особи Китаю вважають, що країна здатна виступати як нейтральний миротворець, але має обмежені контакти з Україною та розширює співробітництво з Росією.

Китай боротиметься за свої інтереси та законні права.

Крім того, Китай підтримує всі сторони в Близькому Сході та закликає до швидкого припинення конфлікту в Газі для встановлення миру і справедливості.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua